HTML

Leírás

Egy kis útmutató azokról akiket utálunk.És kézikönyv azoknak akik utálat tárgyává akarnak válni.

Címkék

Hogyan legyél attention whore a Facebookon?

2012.08.07. 15:09 Hick Ninja

Először is a tisztánlátás végett,mi is az az attention whore? Az attention whore egy angol kifejezés (Magyarul „figyelem ribanc”) azokra a lányokra akik állandóan a társaság középpontjában akarnak lenni,és ezt úgy érik el,hogy hangosan beszélnek,vagy nyavalyognak azon,hogy nekik milyen szar az életük. Azonban nem csak a való életben,hanem „szerencsére” már a Facebookon is ezt kapja az ember az arcába.

Összegyűjtöttem tehát néhány alap szempontot aminek betartásával bárkiből elég jó „attention whore” lehet.

KÉPEK: Az első dolog amiért valaki megnézi a profilodat az nem más mint a profilkép. Ha szerencséd van nem vagy bűn ronda,és valaki beveszi a csalit, és megnézi a profilod többi részét is. Ahhoz,hogy igazi attention whore lehess, a profilképednek vagy egy olyan telefonnal kell készülnie aminek az ára legalább 80.000HUF fölött van,ideálisabb esetben 100.000HUF fölött,és mindenképp legyen a kép túlexponált. Lehet még játszani a dologgal olyan apróságokkal,hogy ha iPhone-od van és nem akarsz a tükörben pózolni vele,de mégsem akarod azt,hogy a társadalom ne tudja meg,hogy neked bizony iPhone-od van,akkor egy Instagram filterrel a kicsit is szakértő szemek máris rájönnek,hogy te bizony jó úton vagy az attention whoreok világában. Manapság kezdenek népszerűvé válni a négykockás-képaláírásos képek. Egy igazi attention whore ezeket utálja,postjaiban hangot ad ennek,de azért ha másnál lát ilyet bőszen lájkolja.

TIMELINE: Mivel a Facebooknak jött a nagyszerű újítása,amiben az egyetlen jó dolog a cover photo,így egy igazi attention whore ezt is maximálisan kihasználjak annak érdekében,hogy még jobban felhívja magára a figyelmet. A legjobb módszer erre az,ha cover photonak egy képet raksz ki magadról,vagy pedig egy teljesen egyszerű hipster képet, rajta egy magvas gondolattal. (Amennyiben nem akarsz már meglévő fényképek közül válogatni,a hipster képhez elegendő lefényképezni egy villanypóznát,Photoshoppal ráhúzol egy effektet,és tetszőleges betűtípussal ráírsz valamit,lehetőleg Angolul[Angol nyelvtudás semmiképp nem szükséges,úgy nem leszel igazi attention whore,ha ismersz nyelveket]).

KÉPALÁÍRÁS: Ahhoz,hogy igazi attention whore legyél,és átadd a világnak az amúgy nem létező világfájdalmadat,és tanúbizonyságot tegyél „magas” intelligenciádról a képek alá olyan idézeteket kell keresned,amiket egy ilyen idézetekkel foglalkozó Facebook oldal szolgáltat neked,így tehát még az agyadat meg sem kell erőltetni,hogy olyan idézetet keress ami valóban jó,és még mondanivalója is van. Ezeket a Facebook oldalakat nagyon könnyű megtalálni,hiszen csak annyit kell beírni a keresőbe,hogy „idézet” és máris a lehetőségek tömkelegét kapod kézbe.

POSTOK: A képaláíráshoz hasonlóan a postok is szólhatnak a világfájdalmadról,mivel ha az előző pontokat megfelelően követted,akkor már úgyis van annyi látogatója az oldaladnak,hogy a Faladra kiírt mélyenszántó gondolatok is eljutnak hozzájuk. Azonban,ha neked nem elég,hogy egy Facebook oldalról kimásoltál egy idézetet,beillesztetted az oldaladra,és rá tudtál nyomni a megosztás gombra,akkor se csüggedj,egy igazi attention whore mindent megtesz azért,hogy észrevegyék! A postok esetében a „B terv”,hogy arról postolsz,hogy milyen szánalmas amit mások csinálnak. Valamint, ha true attention whore akarsz lenni, akkor ha elmész egy buliban, a helyett,hogy a barátaiddal jól éreznéd magad, kötelező jelleggel rá kell szakadj a Facebookra, és postolni, hogy kivel vagy a buliban, és éppen milyen a hangulat, vagy mit csináltok.

ZENE: Senki nem tehet arról,hogy ha szar zenét hallgat,és ugyebár igazán jó zenét csak az attention whoreok hallgatnak.  Ahhoz,hogy igazi attention whore lehess a zene ízlésednek 80%-ban meg kell egyeznie a média által PR-ozott zenékkel. Mivel a média se tud mindent sugározni,így a maradék 20%-ot magadnak kell összeszedned,de e miatt sem kell aggódni,mivel egy igazi attention whore-nak vannak igaz attention whore barátai,akik napi rendszerességgel adnak tanúbizonyságot a kifinomult zenei ízlésük felől. Az igazi attention whore-ok általában R’n’B-t Hip-Hop-ot, Magyar viszonylatban pedig széles körben elterjedt a méltán híres és színvonalas Magyar underground rap.

ISMERŐSÖK: Ahhoz,hogy igazi attention whore lehess szükséged van befogadó közönségre is. Teljesen természetes amikor egy 14-5-6 éves lánynak több mint 900 ismerőse van,főleg ha attention whore. Egy jó attention whore mindig lájkolja az ismerősei „lájkold és leírom mit gondolok rólad” posztját,és így egyfajta visszajelzést kap a társadalomban elfoglalt helyéről. Ami kétség kívül egy átlagos homo sapiens fölött áll.

TÁRSALGÁS/CHAT: Az igazi attention whore kizárólag idézetekben képes kommunikálni. Ennek hatására,ha a másik beszélgető partner egy novellát ír, egy „intelligens” attention whore csupán két szóval,és másfél-két kilométernyi smile-val reagál rá. Teljesen normális amikor valaki nem tud 1,5 óra beszélgetésben egy értelmes mondattal válaszolni.

 LÁJK: Az attention whore-ok döntő többsége, ha találkozik egy ilyen posttal ami őket kritizálja, egyetértenek vele és lájkot adnak rá, miközben nem tudják, hogy az egész végig róluk szól.

Ha tehát eddig nem voltál attention whore,és nem tudtad mit kell tenni ahhoz,hogy azzá válj,csak tartsd be a felsorolt 7 szempontot,és jó attention whore leszel!

2 komment

Címkék: hogyan whore legyél attention